Hoe ga ik te werk bij een hondenfotosessie?


Plus: info over wat jij kunt doen in de voorbereiding om de sessie voor jou en je hond(en) succesvol te laten verlopen

We houden van onze honden, maar soms kan het best lastig zijn om dat ene speciale portret van hem of haar, die mooie herinnering, te maken

Ze zitten nooit stil, komen altijd naar je toegerend terwijl je net een foto van ze wil maken, en je kunt ze ook niet uitleggen wat we precies van ze willen. En soms is je mobiel of camera ook niet toereikend, in snelheid of kwaliteit bijvoorbeeld.

Wil je toch graag je beste vriend vastleggen voor later? Dan doe ik dat met alle plezier voor je! En denk er aan: ze zijn maar 1 keer jong, dus vergeet geen puppyfoto’s te laten maken zolang het nog kan. Een mooi aandenken voor later!

DE FOTOSHOOT

Er zijn twee mogelijkheden om dit te doen. Voor iedere optie geldt: we werken met dieren dus geduld is altijd belangrijk én ook belangrijk om van te voren geen vastomlijnde verwachtingen te hebben. Honden verrassen ons altijd, en dat levert soms de leukste resultaten op ;-). Maak je geen zorgen als je een hele beweeglijke hond hebt: Met geduld van mij en jou lukt het eigenlijk altijd om leuke foto’s te maken.

1. Ik kom naar jullie toe, of naar een mooie buitenlocatie (bos, strand, heide, park..) en ik maak een fotoreportage van ongeveer een uur van jouw hond in een vertrouwde of prettige omgeving. Daar voelen de honden zich het fijnst en kan ik ze vastleggen zoals ze echt zijn.

We maken samen een wandeling en intussen maak ik de foto’s. Je hond kan lekker los (of aan een lange lijn). Veiligheid staat natuurlijk voorop. Buiten kan ik zowel actiefoto’s als portretten maken.

2. Jullie komen naar de studio (in Zwolle)*. De studio is het meest geschikt voor het maken van een ‘statieportret’, je hond ten voeten uit, tegen een witte of zwarte (of gekleurde) achtergrond. Zittend, liggend, staand. Actiefoto’s kunnen niet in de studio. In de studio duurt een sessie ongeveer 45 minuten.

*Momenteel is het helaas niet mogelijk om studiofoto’s te maken ivm verhuizing en zoektocht naar nieuwe studioruimte, tenzij u zelf een grote ruimte heeft of een grote woonkamer waar ik mijn mobiele studio mee naartoe kan nemen (binnen 10 km om Zwolle geen reiskosten, daarbuiten €0,35/km)

NA AFLOOP

Na afloop ga ik de beste foto’s alvast ruw voorbewerken. Na ongeveer twee weken ontvang je van mij een link naar een beveiligd online selectie album. Hieruit kun je de foto’s kiezen die je graag wilt hebben. (NB: Het is nadrukkelijk niet toegestaan om de foto’s van deze link op enigerlei wijze te kopiëren) De foto’s die je hebt gekozen, ga ik nabewerken. Foto’s bewerken kost vrij veel tijd, soms wel een half uur per foto, maar ik zal de foto’s zo snel mogelijk voor je klaar proberen te hebben.

Heb je digitale foto’s besteld, dan krijg je altijd een variant in een hoge resolutie (zonder logo) om af te drukken (max 30x45cm) en een variant in een lage resolutie (met logo) voor online gebruik. De digitale foto’s verstuur ik deze per wetransfer.

Heb je afdrukken of een wanddecoratie op hout, canvas, acrylglas, aluminium of forex besteld, dan duurt het enkele dagen voordat ik de bestelling kan doorsturen. Je kunt de foto’s hier nabij Zwolle komen ophalen of ik kan ze verzenden. In dat geval komen er verzendkosten bij.

JOUW VOORBEREIDING OP DE FOTOSHOOT

Het is fijn voor ons allemaal als je weet hoe je jezelf en je hond kunt voorbereiden op een shoot. Lees dit stukje dus goed.

– Kom altijd met z’n tweeën naar een fotoshoot (met z’n drieën mag ook, meer mensen is niet zo handig)

– Laat je hond van te voren even uit (kan ook hier bij de studio voor de deur)

– Borstel je hond

– Maak de ogen schoon

– Neem wat favoriete snacks en speeltjes mee

– Bedenk of je hond bijzondere trekjes heeft of een leuk trucje kan en laat het me weten!

– Heb geduld, ik zal het aangeven als ik iets verwacht (zit/af oid). Voor de rest mag de hond gewoon rondlopen/rennen en doen wat hij normaal doet.

werkwijze_honden_fotoshoot
Kooiker_kooikerhondje_foto_studiofotografie
Schotse_Collie_foto_studiofoto