Veelgestelde vragen

Welke dieren fotografeer je?

Alle dieren!!!! Ik houd heel erg van dieren, en meestal krijg ik het verzoek om honden, katten en soms paarden te fotograferen, maar ik vind het ook super om bv landbouwhuisdieren te fotograferen. Varkens, geiten, schapen, koeien: heerlijk! Daar heb ik ook veel ervaring mee (heb zelf namelijk geiten, schapen, varkens en een ezel gehad). Maakt niet uit, verras me! Ik ben overal voor in.
Enne… heb je twee verschillende huisdieren met een speciale vriendschap (hond – cavia, schaap – papegaai, kat – varken oid), laat het me dan even weten, want dan fotografeer ik ze mogelijk gratis!

Hoe bereiden we ons voor op de shoot?

Zorg ervoor dat de hond schoon en geborsteld is, en dat je de ogen schoon hebt gemaakt. Neem een favoriet speeltje en snacks mee. Ik heb overigens ook altijd brokjes bij me, maar soms is een hond op dieet of heeft hij een favoriete snack (waar hij alles voor doet haha), dus neem dat zeker mee. Kom met z’n tweeën als dat mogelijk is. De ervaring leert dat het voor de baas makkelijker is, en dat het ook handig is bij het nemen van bv actiefoto’s. Als je voor een studiosessie komt, is het praktisch als je de hond van te voren nog hebt uitgelaten.
Heb je een ander huisdier, dan geldt al het bovenstaande behalve het uitlaten. Heb je een kat, neem dan een schone kattenbak mee naar de studio (voor ‘je weet maar nooit’ ;-)).

Mijn hond is heel druk/heel snel/nerveus/niet goed getraind, is dat een probleem?

Nee hoor, helemaal niet! Op locatie kan een hond lekker zichzelf zijn, rondrennen en intussen maak ik foto’s. Ik ben gewend aan honden die veel bewegen en die soms over me heen rennen. Dat geeft de gaafste foto’s! En ik heb ook regelmatig nerveuze honden gefotografeerd en heb veel geduld. Tip: Probeer geen vastomlijnde ideeën te hebben over het type foto’s dat je wilt of wat de hond ‘moet doen’. Maak je geen zorgen. Dan is je hond ook meer ontspannen. Het kost soms iets meer tijd of moeite maar het lukt altijd om goede foto’s te maken. Het is op zich fijn als je hond het commando zit en/of af kent, maar het komt altijd goed. Het is wel handig als je met twee personen naar de shoot komt, dat is net wat makkelijker ;-).
Puppies fotografeer ik het liefst tot 6 weken, en daarna vanaf ongeveer 9-10 weken zodat ze iig het commando ‘zit’ hebben geleerd (zodat we iig ook een portretje kunnen maken). Als ze ook nog heel even ‘blijf’ kunnen, is het fantastisch.

Mijn hond kan niet los, is dat een probleem?

Ook dat is geen probleem. Veiligheid staat voorop. We kiezen een mooie rustige locatie en houden de riem om. Deze kan ik in bijna alle gevallen na afloop in Photoshop verwijderen. Voor actiefoto’s moet je als baas even meerennen. Doe de hond bij voorkeur geen tuig om, maar een halsband en liefst zo onopvallend mogelijke riem (effen donkere kleur bv).

Welke leeftijd is het beste voor het maken van foto’s?

Alle leeftijden zijn super, maar wacht in ieder geval niet te lang! Het zou erg jammer zijn als je er pas aan denkt foto’s te laten maken als je hond doodziek is en je bijna gaat verlaten…
Puppies zijn schattig en voor je het weet groot, dus doe beslist een fotoshoot als ze klein zijn. Zodat je een tastbare herinnering hebt aan dat pluizebolletje! En dan later nog een keer als hij uitgegroeid en actief is. En mocht je dan nog graag foto’s willen van je senior, dan is het een cadeautje om die extra foto’s te hebben met zijn grijze snuit.

Kan ik met meerdere honden/dieren komen?

Jazeker, dat kan. Assistentie is dan absoluut vereist. Dus kom met z’n tweetjes. 

Wat doen we met slecht weer?

Als het regent, stormt, erg donker of glad is, dan verzetten we de afspraak.

Een zonnige dag is zeker het beste voor een fotosessie?

Nee, dat is het zeker niet. Midden op de dag, op een zonnige dag, zijn de schaduwen heel hard. Een camera kan niet zo goed omgaan met de verschillen tussen licht en donker als ze zo groot zijn. Het beste is zacht licht. Dit heb je op een bewolkte dag altijd, en op een zonnige dag ‘s ochtends (erg) vroeg (ongeveer een uur na zonsopgang) en ruim een uur voor zonsondergang. Dat zijn dus ook de beste momenten voor een fotoreportage. Voor fotoshoots met dieren op een buitenlocatie is de vroege ochtend (dus een uur na zonsopgang) het beste, dus wees voorbereid dat je vroeg zult moeten opstaan! 😉

Kan ik een cadeaubon kopen?

Ja dat kan. Stuur me een mailtje met het bedrag waarvoor je een cadeaubon zou willen. Je kunt de cadeaubon hier in Zwolle komen ophalen, of ik kan deze tegen verzendkosten opsturen. 

Boek je sessie